Välfärdsbredband

Välfärdsbredbands folder

Välfärdsbredbands folder

Sverige är fantastiskt att utnyttja den nya teknikens möjligheter men alla får inte samma chans.

Bredbandskommunikation får en allt viktigare betydelse. Det handlar inte längre bara om att surfa snabbare eller att koppla upp tv:n. Samhället rustar sig för att erbjuda viktiga nya tjänster som digitala trygghetslarm till äldre, undervisningsmaterial för elever och nya vård och omsorgstjänster på distans. Dessvärre ser vi att flertal svagare grupper i samhället inte är uppkopplade samtidigt som Västerås har en av Sveriges mest utbyggda infrastrukturer. Vi har uppmärksammat detta problem och vill därför försöka att erbjuda dessa tjänster på ett nytt sätt utan krav på att kunden har en Internetuppkoppling.

Under 2012 har Mälarenergi stadsnät, Västerås stad och Bostads AB Mimer i stark samverkan arbetat för att realisera Välfärdsbredband i ett utvecklingsprojekt. Teknik och infrastruktur finns på plats men nya processer, affärsmodeller och avtal måste utvecklas ytterligare. Den första tjänst i projektet som testar Välfärdsbredband är nattillsyn av äldre med särskilda behov via kamerateknik för ökad trygghet.

[portfolio_slideshow timeout=7000]

Under 2013 fortsätter Västerås stad utvecklingen av Välfärdsbredband tillsammans med Mälarenergi stadsnät. Tillsammans arbetar vi för att  kunna leverera alla funktioner för      e-hemtjänst med Välfärdsbredband.

En reaktion på “Välfärdsbredband

  1. Pingback: Det goda livet… | VIKTiG

Kommentera