Inspirationsdag 2015-12-01

Välfärdsteknologi i Västerås Stad

Välkommen till en inspirationsdag där vi berättar om hur vi arbetat med välfärdsteknologi inom vård och omsorg.

Västerås stad införde e-hemtjänst 2013 efter beslut i Äldrenämnden och Nämnden för funktionshindrade. E-hemtjänst innebär att äldre och funktionshindrad kan få sin biståndsbeviljade hemtjänst som stöd på distans via teknik. Vi vill fortsätta dela med oss av våra erfarenheter kring arbetet med e-hemtjänst, breddinförandet och e-hemtjänst som en del i hemtjänstens verksamhet.

Välfärdsteknologi på äldreboende är ytterligare ett projekt som Västerås stad driver, det påbörjades hösten 2013 och fortgår där vi arbetat med välfärdsteknologi som bidrar till ökad aktivitet, trygghet och delaktighet. Projektet delar med sig av sina erfarenheter kring arbetet med trygghetsskapande teknik och hur det arbetet gjort det möjligt att minska begränsningsåtgärder för personer med demenssjukdom.

Förmiddagen är gemensam, där vi delar med oss av hur vi arbetar för att möjliggöra användandet av välfärdsteknologi i våra verksamheter. Vi lyfter arbetet vi gjort kring juridik och säkerhet, metodutveckling samt hur vi involverar dem de berör.

Eftermiddagen kommer vi att fördjupa oss inom respektive område och då får du välja om du vill veta mer om e-hemtjänst eller hur vi arbetar med välfärdsteknologi på äldreboende. Program, se bilaga.

Dag: Tisdag 1/12
Tid:
kl 8:30-15:30 Registrering från 8:00

Plats: Aros Congress Center, Västerås (5 min promenad från Västerås C)

Karta

Avgift:
Deltagare från Västerås stad och våra utförare: 600 kr/ person ex moms
Övriga deltagare: 700 kr/person ex moms
Avgiften inkluderar förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe.
Anmälan: Senast 2011 till competenz.support@vasteras.se på nedanstående blankett.  Begränsat antal platser, först till kvarn.

Använd anmälningsblanketten nedan.

Inbjudan 151201 Inspirationsdag

Anmälan 151201 Inspirationsdag

Program 151201 Inspirationsdag

 

Behöver du boka hotell i Västerås kan du hitta förslag här

Välkomna!

En reaktion på “Inspirationsdag 2015-12-01

  1. Pingback: Välfärdsteknologi arbetet fortsätter | VIKTiG

Kommentera